Od alergije na pelode do astme

Bolezni respiratornega trakta

puncka voha rozeKo govorimo o alergijah, so bolezni respiratornega trakta med bolj pogostimi in razširjenimi težavami, ki vključujejo akutno ali kronično alergijsko reakcijo. Seveda ob tem najprej pomislimo na ljudi, ki težko dihajo, jim teče iz nosu, prav tako pa jim težave povzroča vzdražena očesna sluznica. Simptomi so lahko različno močni, od rahlega srbenja v nosu, alergije na pršico, pelode in kroničnega sinusitisa do življenjsko ogrožujoče astme.

Bronhiolitis in bioresonanca

Kar nekaj primerov bronhiolitisov v zadnjem času me je spodbudilo, da napišem kratek članek o tej težavi, pri kateri bioresonanca uspešno pomaga.

virusiVsaka mama ali oče, ki ima majhne otroke in ki se je že srečal z bronhiolitisi, ve, da okužbe z virusi, ki jih povzročajo, niso mala šala. Še posebej ne, če je otrok star nekaj mesecev in mu zdravnik predpiše bronhodilatatorje in razna protivnetna zdravila, da otrok lahko diha. Če pa je potrebno poleg tega še ostati v bolnišnici, kjer otrok dobiva kisikovo terapijo, da se poveča nasičenost krvi s kisikom, potem je tu lahko še dodaten stres – bivanje v bolnišnici, tako za starša(e) kot otročka.

Spiroheta Borrelia burgdorferi, borelioza in bioresonanca

Dnevi, ko veliko časa preživimo v naravi, imajo lahko tudi neželjene posledice. Pike insektov namreč. Kljub repelentom, zaščitnim oblačilom in raznim UV-odganjalcem, pa nismo vedno uspešni. Piki sami po sebi ne bi bili težavni, če z njimi ne dobimo morda še kakšnega »dodatnega prebivalca«.

Prepoznate rdečkasto spremembo na koži?

klop

To je okužba z bakterijo spiralaste oblike- spiroheta Borrelia burgdorferi, ki se ponavadi prenaša preko pika klopa ali ostalih insektov (komarji, pršice, obadi). Pri nas naj bi bila okužena kar polovica klopov, zato je možnost, da se okužite, precej velika.  ČIMPREJŠNJA odstranitev insekta (v 24 urah) zmanjša možnost okužbe! Bolezen - borelioza -  se razvija v treh stopnjah.

Tibetanske vaje pomlajevanja

vrelec mladostiKnjiga Petra Kelderja nam je razkrila skrivnost “vrelca mladosti”, ki jo je tisočletja hranil tibetanski samostan v odročnem delu Himalaje.

Pet tibetanskih vaj ali pet obredov pomlajevanja so preproste telesne vaje tibetanskih menihov. Tisočletja jih že izvajajo kot rituale in so del njihove tradicije, ki se prenaša iz roda v rod. Vsi so poskočni in mladostnega videza, med njimi ni opaziti starcev; s pomočjo teh vaj in z zdravo prehrano so sposobni zaustaviti ali vsaj upočasniti proces staranja.

Tibetanske vaje pomlajevanja nam vračajo vitalnost in življenjsko energijo, naše telo pa postaja vse bolj zdravo in elastično in se sčasoma znebi nepotrebnih snovi. Te vaje lahko pomagajo vsakomur, ki jih izvaja redno, da se bo počutil veliko mlajšega in zdravega in bo tak tudi videti.

Pijete osončeno vodo?

 

modra steklenicaVoda prevaja in uglasi fine vibracijske frekvence, ali energijo - kristalov, barv, besed...

Solarni eliksirji ali voda, ki se energetsko napolni na soncu, je starodavna tehnika, ki se sedaj ponovno obuja kot ena izmed mnogih tehnik barvne terapije ali zdravljenja.

Modra solarna voda

Modra je barva pete ali grlene čakre (Vishuddha). Grlena čakra je vitalnega pomena, saj tvori pot, preko katere se energija iz višjih energijskih centrov (kronska čakra in tretje oko), pretaka do nižjih energijskih centrov (korenska, sakralna, solarni pleksus in srčna čakra) in seveda tudi obratno.

Čemaž ali medvedji česen

 

cemazDanes smo izkoristili lep pomladni dan, za kratek izlet po bližnji okolici in za nabiranje zdravilnih rastlin. Sama svojim strankam vedno priporočam, da naj hodijo v naravo, da naj se podučijo o koristnih lastnostih zelišč, naj jih nabirajo in uporabljajo.

In ena izmed njih je tudi čemaž. Po mnogih slovenskih gozdovih se tako skriva pravo spomladansko zdravilno zeleno zlato in škoda bi bilo, da ga ne bi pobliže spoznali, ga začeli nabirati in uporabljati.

Večkrat se spomnim gospe, ki je prišla v juniju k meni na bioresonančno testiranje, ki pa ni pokazalo nobenih zdravstvenih težav. Ko sem jo povprašala, kaj dela, da je tako dobrega zdravja, čeprav je stara okoli 60 let, je dejala, da spomladi naredi 2-mesečno kuro s čemažem, v kombinaciji s koprivami. In deluje!

Holistično zdravje in zdravljenje

Zdravje je idealno ravnovesje med vsemi glavnimi deli našega bitja – telesom, umom in dušo – ter našim okoljem in vsem, s čimer se srečujemo. Beseda holističen izhaja iz grške besede »holos«, cel, celoten. Tudi angleška beseda »healing« izhaja iz nje, od tod tudi izraz »whole«, cel in holističen.

Zdravljenje je celost v pravem pomenu besede in ne samo kot jo vidimo in doživljamo v fizičnem življenju. Obsega našo celotno bit – fizično, čustveno, mentalno in duhovno. Če zanemarimo samo enega od teh vidikov, ne moremo biti zdravi.

Vse duhovne poti nam govorijo, naj pogledamo vase. Pri vsem, kar je v zvezi z zdravjem, se vedno ravnajmo po tem navodilu. Zdravljenje pride od znotraj! Telo se zdravi samo. To zdravljenje pa lahko začnemo z zunanjimi sredstvi, ki pomagajo sprožiti samozdravljenje telesa.

1. slovenski kongres integrativne medicine Slovenije

Tudi v Sloveniji se stvari premikajo na bolje...vsaj kar se tiče povezav med uradno medicino in komplementarnimi, alternativnimi metodami.

V soboto, 23.11.2013, z začetkom ob 10 h, bo v Celju potekal 1. slovenski kongres integrativne medicine Slovenije. Predavanja so res raznovrstna in verjamem tudi, da bodo zanimiva.

Kotizacije za kongres NI, registrirate se na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Več informacij in sam program kongresa: Program prvi kongres integrativne medicine ZIMS.pdf

Verjamem, da so tematike zanimive za marsikoga, še posebej za ljudi, ki jim je mar za lastno zdravje, zato posredujte informacijo naprej.

Se vidimo v soboto v Celju!

Alergije in intolerance

Alergijska reakcija je vsaka reakcija, pri kateri se telo preobčutljivo odzove na določen antigen, ko pride z njim v stik. Naj bo to določena hrana, pelod, živalska dlaka, pik ose... Lahko jih vdihavamo, smo z njimi v kontaktu ali pa jih pojemo. Reakcije so lahko zelo različne. Pri zelo hudih reakcijah, anafilaktičnem šoku, je potrebna takojšnja zdravniška pomoč, razen, če smo sami na to že pripravljeni in imamo pri sebi set za prvo pomoč (antihistaminik in kortikosteroid). 

Bioresonanca in naše omejitve "v glavah"

druzina tek-ob-soncnem-zahoduBioresonančna terapija je večini poznana predvsem kot metoda, s katero se učinkovito odpravijo raznovrstne alergije. Beseda o nepojasnjenih in še bolje neverjetnih uspehih se je v 90-ih letih prejšnjega stoletja hitro širila. In takoj si je pridobila številne zagovornike, kakor tudi nasprotnike. Energijsko zasnovane diagnostične metode so vedno znova deležne številnih kritik in velikokrat pod vprašanjem:  "Ali to sploh deluje? Pa kako lahko to sploh deluje, če ni ničesar? "