Spiroheta Borrelia burgdorferi, borelioza in bioresonanca

Dnevi, ko veliko časa preživimo v naravi, imajo lahko tudi neželjene posledice. Pike insektov namreč. Kljub repelentom, zaščitnim oblačilom in raznim UV-odganjalcem, pa nismo vedno uspešni. Piki sami po sebi ne bi bili težavni, če z njimi ne dobimo morda še kakšnega »dodatnega prebivalca«.

Prepoznate rdečkasto spremembo na koži?

klop

To je okužba z bakterijo spiralaste oblike- spiroheta Borrelia burgdorferi, ki se ponavadi prenaša preko pika klopa ali ostalih insektov (komarji, pršice, obadi). Pri nas naj bi bila okužena kar polovica klopov, zato je možnost, da se okužite, precej velika.  ČIMPREJŠNJA odstranitev insekta (v 24 urah) zmanjša možnost okužbe! Bolezen - borelioza -  se razvija v treh stopnjah.

Znak prve stopnje je rdeč koncentričen krog okrog mesta ugriza, ki ga lahko spremlja vročina, potenje (ponoči), bolečine v mišicah in utrujenost, zato je diagnostika lahko prava že na prvi pogled. Ni pa nujno, da se razvije značilen izpuščaj, saj večina ljudi, ki pride k meni na bioresonančno testiranje, le-tega nima. S preiskavo krvi, kjer dokazujemo protitelesa proti borelijam, v tej fazi nismo nujno uspešni, saj je izvid ponavadi negativen. Veliko ljudem tudi rečejo, da so mejno pozitivni in zato zdravniki ne ukrepajo dalje. Rdečina se lahko širi in dobi obliko kolobarja (erythema migrans). Poškodba povrhnjice se pozdravi sama od sebe po nekaj dneh. Vendar je to zatišje lahko zavajujoče, saj se borelija neusmiljeno širi po organizmu. Namreč, slina klopa vsebuje snovi, ki oslabijo imunski sistem, zato z mesta ugriza bakterije migrirajo v kri in se razselijo po organizmu. Pri nekaterih se lahko bolezen sama pozdravi, pri drugih žal napreduje. Ker so dokazali, da se lahko borelija razmnožuje tudi BREZ prisotnosti celične stene, veliko antibiotikov pa deluje tako, da zavira sintezo celične stene, so lahko antibiotična zdravljenja tudi neuspešna.

Če zdravljenje odpade ali je neuspešno, se razvije druga stopnja bolezni. Ta se razvije v nekaj tednih ali mesecih po piku insekta, saj se borelija preko krvi in limfe razseli po telesu. Izzove lahko revmatizmu podoben artritis, značilne pa so še bolečine podobne kot pri gripi, utrujenost, glavoboli, za katere je značilna visoka intenzivnost, velikokrat tudi slabost.

Prizadane lahko kožo, živčevje, oči, sklepe in mišice. Zaradi veliko različnih znakov jo imenujejo tudi »velika posnemovalka«, prav zato je diagnostika včasih dolgotrajna in težavna. V tej stopnji se išče prisotnost protiteles v krvi, včasih vzamejo tudi vzorce tkiva okoli ugriza. Zaradi počasnega naraščanja protiteles se diagnoza lahko zavleče, čeprav je potrebno čimprejšnje ukrapanje. 

V tretji fazi, ki se lahko pojavi mesece, celo leta po ugrizu, se pojavijo nevrološke spremembe, ki se kažejo lahko zelo različno.Izbruhi bolezni so ponavadi povezani s stresom, ko še dodatno oslabi imunski sistem. Če je prizadeto živčevje, se pojavijo simptomi kot so glavoboli, težave senzoričnih organov, artritis in paralizni simptomi. Spremembe pa so lahko seveda tudi v smislu kroničnih sprememb kože, sklepov, tudi oči. Predvsem težave z vidom, ki niso konstantne in se spreminjajo, so ena izmed precej pogostih težav, ob kateri sama takoj pomislim na okužbo, ko pacient pride k meni na testiranje. Bakterija prizadene vidni živec in veliko ljudi lahko izgubi vid dobesedno preko noči.

klopZdravljenje z antibiotiki je lahko uspešno, če so predpisani ČIMPREJ, še v prvi fazi. Kljub temu pa se bakterije lahko naselijo tudi v predelih, ki so za antibiotike in za oslabljen imunski sistem nedostopne.

Kaj pa bioresonanca?

Z bioresonanco in harmonikalno terapijo je diagnostika okužbe hitra, zdravljenje pa uspešno, neboleče in brez stranskih učinkov.

Z inverznim frekvenčnim vzorcem namreč uničimo bakterije prisotne znotraj in zunaj celic, saj delujemo na informacijskem nivoju. Poleg tega pri zdravljenju krepimo imunski sistem, pospešimo razstrupljanje organizma, odpravljamo bolečine, predvsem v sklepih in mišicah in pospešimo regeneracijo prizadetega tkiva. Ponavadi odkrijemo tudi prisotnost parazitov, glivic, zato poskrbimo tudi za njihovo odstranitev. Zdravljenje z bioresonanco ima pozitivne učinke v kateri koli fazi poteka bolezni, seveda pa je čimprejšna diagnostika tem boljša. S harmonikalno terapijo se je uspešnost zdravljenja še izboljšala, saj deluje v širšem frekvenčnem območju in tako zajame tudi frekvence, kjer klasična bioresonanca ni imela dostopa.

Cilji, ki jih želimo doseči so:

  • izboljšanje splošnega počutja in dvig kvalitete življenja,
  • ustaviti slabšanje zdravstvenega stanja in
  • čim bolj zmanjšati posledice bolezni. 

Seveda pa je dosega ciljev odvisna od razvitosti bolezni kot tudi motivacije in razmišljanja pacienta, ki mora priti do tega, da je predvsem on sam odgovoren za svoje zdravje.

Viri: Dr. med Jürgen Hennecke: Bioresonance: a new view of medicine, Scientific principles and practical experience
Dr. med. Brigit Fleischer: Diagnosis and treatment of borreliosis-related disorders - various stages and manifestations (REGUMED, RTI Volume 32, May 2008)