Kandida

Srce telo hujsanjeNaše črevesje je naravno naseljeno z miljoni majhnih prebivalcev – to so bakterije, ki predstavljejo našo črevesno floro. Lactobacillus, bifidobacterium in bakterije coli so le ene izmed mnogih, med 300 in 1000 različnimi vrstami, ki harmonično živijo v naši mukozni črevesni membrani. Hranijo se z ostanki hrane, ki jo zaužijemo, nam pomagajo prebaviti našo hrano, ter nas tako oskrbijo s hranili in minerali. Prav tako stimulirajo naš imunski sistem. 70 % našega imunskega sistema se namreč nahaja v limfnih vozlih v našem črevesju!

Candida albicansKvasovke, še posebno sev Candida albicans, kot tudi ostali sevi, se lahko v manjših kolišinah pojavijo v naši črevesni flori, vendar jim v normalnih pogojih črevesne bakterije ne dovolijo, da bi se prekomerno razmnožile. Če so »dobre« črevesne bakterije uničene ali oslabljene zaradi stresa, uživanja antibiotikov, dolgotrajnega jemanja kontracepcijskih tablet, hormonskih terapij, neprimerne prehrane z veliko rafiniranega sladkorja in obremenitvijo s težkimi kovinami, takrat imajo kvasovke idealne pogoje, da se prekomerno razbohotijo in tako onemogočijo »dobrim« bakterijam, da bi se normalno razmnoževale in opravljale svoje delo. Takrat pravimo, da imamo črevesno mikozo (glivice).

Glivice iz rodu Candida izločajo številne toksine in alkohole. Tako v črevesju nastaja plin, kar povzroča neprijetno napenjanje, krče in neredno odvajanje blata. Prav tako se zastrupijo črevesne bezgavke, kar povzroči, da je naš imunski sistem oslabljen, zato smo bolj dovzetni za okužbe. Toksične substance tako preko črevesne stene vstopajo v kri in od tod v jetra, ki so naš največji organ, ki nam pomaga pri razstrupljanju, kjer se velika večina toksinov razgradi. Zato so jetra zelo obremenjena. Preostanek strupov doseže ostale organe, kar lahko povzroči simptome in obolenja kot so:

 • utrujenost,
 • izčrpanost,
 • otopelost,
 • glavobole,
 • probleme s koncentracijo
 • vse vrste depresij,
 • izgubo spomina,
 • rak debelega črevesja,
 • bolečine v mišicah in sklepih,
 • bolečine v trebuhu, napihnjenost, vetrove,
 • neplodnost,
 • pogosta vaginalna vnetja in beli tok,
 • drisko in zaprtje (izmenično),
 • mrzle okončine in
 • akne.

Ugotovili so, da so glivice prisotne kar pri 50-odstotkih populacije. Kar je najvažnejše, glivice kvasovke povzročajo nastanek alergij (kožni izpuščaji, astma, nevrodermitis, hiperaktivnost…), saj so ugotovili, da je glivica Candida albicans prisotna pri več kot 80 odstotkih bolnikov, ki se zdravijo za alergijo. S kandido so okuženi tudi majhni otroci, ki jo dobijo preko matere že pred rojstvom.

Ker so glivice zelo obremenilne za naš organizem, je možno, da po terapiji izginejo tudi ostali nepojasnjeni simptomi.

Kako se znebimo kvasovk?

Pri sami terapiji je potrebna tudi vaša pomoč in vztrajnost. Obvladovanje kvasovke zahteva čas in potrpežljivost, kajti kvasovka je izredno trdoživa in v postopku odstranjevanja se iz nje sprostijo proteini in strupene snovi, ki utegnejo sprožiti odgovor obrambnih celic (začasno poslabšanje simptomov.) Ob uporabi bioresonančne metode se lahko glivice znebimo v dveh do štirih tednih, redkeje so potrebni meseci, da organizem spravimo v red. V času zdravljenja z bioresonančno terapijo je potrebno upoštevati navodila za dieto (podrobnejša navodila boste dobili ob terapiji). Vsekakor pa morate iz prehrane izločiti sladkor in delno ogljikove hidrate. 

Poleg pravilne prehrane je temeljnega pomena tudi pravilna higiena ustne votline, zato poskrbite za ustrezno zobno ščetko, ki jo večkrat zamenjajte in zobni kamen. Sanacija zobovja je torej nujna pri obračunu s kandido.

Če ste preobčutljivi na določeno živilo (npr. alergični na jajca), morate iz prehrane izločiti tudi to živilo, da po nepotrebnem ne obremenjete imunskega sistema.

V našem centru ob ustrezni dieti in bioresonančni terapiji pacient v večini primerov premaga kandido v nekaj tednih. V primeru, da je bioresonančni test na kandido po tem času še vedno pozitiven, pacientu podaljšamo dieto in mu dodatno svetujemo uporabo probiotikov v kapsulah ter bazične kopeli. Včasih igrajo pomembno vlogo pri zdravljenju kandide amalgamske zalivke, ki izločajo v telo živo srebro, zato je potrebno telo razstrupiti te kovine, ki močno obremenjuje imunski sistem. K terapiranju posameznih alergenov lahko namreč pristopimo šele po sanaciji kandide in ostalih glivic (predvsem plesni), ki jih s testom ugotavljamo pri posameznem bolniku.