Prva hiša integrativne medicine pri nas

slon ravnotezjePa jo imamo! Tudi v Sloveniji imamo od 11. junija 2013 prvo hišo integrativne medicine pri nas. Hiša deluje v nekdanjih MIK-ovih poslovnih prostorih v Celju.  V hiši bo delovalo Združenje za integrativno medicino, karitativna ambulanta (za osebe brez urejenega zdravstvenega zavarovanja) in številne posvetovalnice vseh vej integrativne medicine, kamor spada seveda tudi bioresonanca.

Združenje za integrativno medicino Slovenije, ki je bilo ustanovljeno lanskega novembra na 1. Kongresu integrativne medicine Slovenije v Moravskih Toplicah, ima naslednje sekcije: Sekcija za homeopatijo in infopatijo, Sekcija za tradicionalne medicine, Sekcija za manualne tehnike, Sekcija za zdravo hrano in okolje, Sekcija za body mind medicino, Sekcija za magnetno in resonančno terapijo in Sekcija za ostale metode in tehnike.

Slovenski mediji so odprtje, idejo in dogodke zelo pozitivno povzeli in javnost je nad idejo navdušena. Upajmo, da bo to končno pozitivni premik v smeri zdravja za vse nas. Saj kot je rekel prim. prof. dr. Zmago Turk, ki po 40 letih dela na področju revmatologije pravi,  da brez psihičnega kontakta duše in telesa, brez duševnega zdravja ni telesnega zdravja.

Več si preberite v priponki - članek iz revije Jana (Jana 2013_06_18.pdf), pogledate pa si lahko tudi  oddajo Preverjeno, ki je bila v torek, 25.06.2013: http://www.24ur.com/specialno/nega_in_zdravje/v-hisi-integrativne-medicine-sobivata-uradna-in-alternativna-medicina.html