Odvajanje od kajenja

Ste se odločili, da naredite konec vaši razvadi in poskrbite za svoje zdravje?

Pri vaši odločitvi za prenehanje kajenja vam ponujamo pomoč v obliki bioresonančne terapije – da bo odločitev hitreje in ležje izpeljana.

Kajenje povzroča številne zdravstvene težave, od težav s srčno-žilnimi obolenji, do raka na pljučih in grlu. Z odločitvijo, da prenehate kaditi, ste naredili pomemben korak k izboljšanju vašega zdravja in boljšemu počutju, ne samo za vas, ampak tudi za vašo okolico. Po prenehanju kajenja se bo vaše zdravstveno stanje izboljševalo, kar vam bo dalo novih moči in veselja do življenja.

quit-smoking-path-young-woman-1024x682-600x399Pri sami terapiji odvajanja od kajenja potrebujemo seveda tudi vaše sodelovanje, brez tega žal ne gre. Za začetek je dovolj vaša resna odločitev in želja, da prenehate s kajenjem. Cilj terapije ni samo prenehanje kajenja, temveč tudi razstrupitev telesa s pomočjo bioresnonančne terapije. Tako bo telo izločilo nikotin in ostale škodljive snovi, ki so se nabirale v telesu med kajenjem. Telesu bo potrebno dati možnost in čas, da se razstrupi in ga pri tem podpreti tako na fizični kot duhovni ravni. Bodite pripravljeni, da bodo verjetno potrebne tri do štiri terapije, čeprav je možno, da želje po cigareti ne boste več čutili že po prvi terapiji.

Kako poteka terapija odvajanja od kajenja?

quit-smoking zadnja-cigaretaPred terapijo samo na pol pokadite vašo zadnjo cigareto, takšno, kot jo kadite ponavadi. Če ste pokadili zadnjo cigareto doma, morate na terapijo s seboj prinesti pepel in cigaretni ogorek. Nato cigaretni ogorek in pepel vstavimo v bioresonančni aparat. Tako zajamemo informacijo cigaretnega ogorka in nikotina, skupaj s frekvenčnim vzorcem vas, bodočega nekadilca ;-). Informacija, ki se vrne v vaše telo, v telesu sproži razstrupljanje, kar odpravi samo željo in potrebo po kajenju. Učinki terapije se pokažejo zelo kmalu. Čeprav pacient po terapiji ponavadi ne občuti nič posebnega, se v telesu dogajajo veliki premiki: telo nima več informacije nikotina, zato tudi želje po cigarete enostavno več ni. Še bolje - lahko vam cigarete celo zelo "zasmrdijo"....Čudno, ne?

Kaj lahko sami naredite za podporo terapiji?

 • Po sami terapiji je priporočljivo, da popijete čimveč navadne pitne vode, saj s tem pomagate telesu, da lažje izloča nikotin in ostale strupe. Če se po terapiji počutite slabo, omotično, ali se začnete potiti, je to dober znak, da se je nikotin začel izločati iz telesa. Pomagate mu samo s pitjem vode.
 • Jejte predvsem polnovredno hrano, z nizkim glikemičnim indeksom (izogibajte se izdelkom, ki vsebujejo belo moko in sladkor, ki že tako niso najbolj zdravi ), da boste tako zagotavljali stabilen nivo sladkorja v krvi. Padec sladkorja v krvi bi povzročil dodatni stres in občutek nemoči, kar vam bi vzbudilo željo po cigareti
 • Pri kadilcih je po navadi ugotovljeno pomanjkanje vitamina C (tudi do 30 mg na pokajeno cigareto). Zato vsaj za nekaj tednov povečajte odmerke vitamina C. Pomagajte si s pomočjo naravnih dopolnil in prehrane (kivi, pomaranče, limone), lahko tudi z dodatki vitamina C v obliki tablet (do 2 x 1000 mg dnevno). Če se pojavi diareja, zmanjšajte količino vitamina C.
 • Redno preverjajte svojo telesno težo. Nihanja v telesni teži med 2-3 kg so čisto normalen pojav. Če pa opazite, da se je vaša telesna teža prekomerno povečala, pridite nazaj k nam v center, da preverimo stanje vašega telesnega metabolizma in ga spodbudimo.

Terapija odvajanja od kajenja je namenjena prenehanju kajenja in ne samo zmanjšanju števila pokajenih cigaret. Če boste po prvi terapiji še občutili željo po cigaretah, ne odnehajte. Pridite ponovno, da še ojačamo izločanje nikotina, kar bo oslabilo vašo željo po cigareti. Ne preverjajte vaše želje s kajenjem cigarete!

Vsak človek reagira drugače. Če se v določeni situaciji vseeno pojavi potreba po cigareti, poizkusite sledeče:

  • Prosimo, ne prižgite cigarete!
  • Namesto tega si pod jezik nakapajte 3-4 informirane kapljice, ki ste jih prejeli po vaši terapiji odvajanja od kajenja.
  • Pustite, da kapljice nekaj minut učinkujejo v vaših ustih, preden jih pogoltnete.
  • Nato popijte kozarec vode ali skodelico čaja.
  • Bodite ponosni nase, da ste se uprli želji po cigareti!

 

Namig: denar, ki bi ga drugače zapravili za cigarete, vsak dan vrzite v vaš hranilnik in kmalu si boste lahko izpolnili kako skrito željo!