Kako deluje bioresonanca

V 70. letih dvajsetega stoletja je nemški zdravnik dr. Franz Morell skupaj z inženirjem Erichom Raschejem razvil prvo napravo za bioresonančno terapijo. Z razvojem računalniške tehnologije pa so razvili učinkovite naprave, kot je aparat BICOM.

Bioresonančno testiranje in terapija je popolnoma neinvazivno, pacient lahko včasih začuti le rahlo ščemenje. S posebnimi prevodnimi elektrodami se pacient vključi v kibernetski meritveni krog (pacient-elektroda-BICOM aparat-elektroda-pacient).

bioresonanca-krogBioresonančni aparat BICOM beleži pacientova lastna nihanja in jih s posebnimi visokospecifičnimi filtri loči na fiziološka in patološka. Fiziološka, zdrava nihanja prek elektrod okrepljena vrne v telo, patološka, bolezenska nihanja pa vrne namenoma spremenjena: lahko so oslabljena, izničena ali v obliki zrcalne slike. Tako spremenjene informacije nihanja iz BICOM aparata prek dovodnega elektrodnega kabla pripeljemo v elektrodo, ki je običajno nameščena na hrbtu. Telo sprejme signal in s poslanim terapevtskim nihanjem preide v resonanco. Odzove se s spremenjenimi nihanji, ki jih aparat zabeleži, in nato pošlje nazaj v telo druge frekvence ter energetske vzorce. Le-ti ponovno postanejo vhodni signali in tako dalje. Vse to se dogaja z izjemno hitrostjo - mnogokrat, neštetokrat v sekundi. Tako lahko bolezenska motilna nihanja oslabimo ali jih odstranimo, zdrava nihanja pa okrepimo. Sprememba informacij - nihanj v telesu, vpliva na biokemične presnovne procese v organizmu, saj informacijski nivo nadzoruje vse biokemične presnovne procese, ki se dogajajo v našem telesu.