Kaj je bioresonanca

Osnove bioresonančne terapije temeljijo na spoznanjih, po katerih je energija osnova vsega, materija kot taka pa je le zgoščena oblika energije. Vsaka snov, celica, organ, virus ali bakterija seva energijo, ki ima specifično valovno dolžino ali frekvenco z lastnimi značilnostmi (frekvenčni vzorec). Tako je vse v nihanju: Zemlja, človek, rastline, živali, kristali, organi...in tudi organi nihajo različno: srce niha drugače kot pljuča, zdrav organ niha drugače kot oboleli... Prav zato se bioresonanca uspešno uporablja za zdravljenje in podporo organizmu, da obudi svoje samozdravilne sposobnosti.

Bioresonanca je kombinacija kvantne fizike, homeopatije in tradicionalne kitajske medicine. Z združitvijo vseh teh obsežnih ved lahko določimo, kakšno spodbudo, informacijo ali vibracijo potrebuje telo, da v njem sprožimo lastne, zdravilne mehanizme, ki spodbudijo proces samozdravljenja organizma. Z bioresonančnim testiranjem najprej poiščemo vzroke in obremenitve, ki povzročajo motnje v telesu in rušijo energijsko ravnovesje. Nato pa z bioresonančno terapijo spodbudimo telo, da mobilizira moči, ki jih potrebuje, da premaga te motnje. Terapevtske frekvence v telesu vzpostavijo energetsko ravnovesje in povrnejo energijo za ozdravitev.

Vsako telo ima zdrava, fiziološka nihanja, kot tudi patološka, bolezenska nihanja, ki jih povzročajo razne obremenitve.

Ljudje in živali smo vse bolj obremenjeni z:

  • okoljskimi toksini,
  • kemičnimi dodatki iz hrane, zdravili,
  • infekcijami vseh vrst,
  • sevanji in elektrosmogom,
  • poškodbami,
  • stresom in
  • številnimi drugimi za zdravje škodljivimi dejavniki.

Velika samozdravilna sposobnost telesa oslabi, ko nanj dalj časa deluje preveč obremenitev. V zdravem telesu celice med seboj komunicirajo z veliko hitrostjo in si informacije izmenjujejo preko točno določenih frekvenc. Preveč škodljivih snovi začne ovirati komunikacijo med celicami, ki je odločilnega pomena za ohranjanje zdravja. Obremenilni, to je patološki frekvenčni vzorci škodljivih snovi komunikacijo med celicami motijo in s tem porušijo ravnovesje, ki lahko vodi v bolezen.

Z bioresonanco lahko diagnosticiramo in odpravljamo vzroke in blokade, ki se pojavljajo na energetski ravni, kot tudi večino obremenitev, ki se že izražajo na telesni ravni. Z uravnavanjem teh ravni pa preko biopolja vplivamo na spremembe v vseh strukturah informacijsko-energijskega sistema človeka. Ta sistem je nadrejen biokemijskim procesom, ki potekajo v naših organizmih.

Biti živ pomeni: da si sposoben premikanja.
Biti živ pomeni: da si sposoben reagiranja.
Biti živ tudi pomeni: da si sposoben regulacije.
Biti živ tudi pomeni: da si sposoben regeneracije.