Kristaloterapija

chakra kristaliČudovite in skrivnostne kristale že tisočletja uporabljamo za okras, zaščito in zdravljenje. Arheologi so med izkopavanji povsod po svetu odkrili koralde, amulete, rezbarije in nakit, izdelane iz jantarja, turkiza, karneola, lapisa lazulija, granata, čistega kremena in drugih kristalov in kamnin. Ljudje so kristale od nekdaj cenili zaradi njihovih čarovnih in duhovnih moči. Vladarji so nosili prstane in krone, okrašene z dragocenimi dragulji. Šamani in zdravilci so amulete iz kristalov in zdravilne kamne uporabljali za zdravljenje in zaščito.

Zdravilne lastnosti kristalov izvirajo iz njihove sestave in so odvisne od mineralov, ki jih vsebujejo. Atomi kristala so v celotnem kristalu urejeni po enakem pravilnem vzorcu. Mreži podobna sestava daje kristalom njihove enkratne sposobnosti vsrkavanja, shranjevanja, proizvajanja in sproščanja energije. Zaradi teh sposobnosti se kristali uporabljajo za okrepitev, usmerjanje ali uravnavanje dotoka življenjske energije v telo in okolico.

Kristaloterapijo ponavadi uporabljam kot podporno terapijo bioresonanci. Lahko se pa seveda uporablja tudi samostojno. Kristali shranijo frekvence, tako da so bolj individualizirani in primerni za osebo, kateri je zdravljenje ali zaščita namenjena.

Viri:

  • Tadej Pretner, Mala enciklopedija zdravilnih kamnov
  • Brenda Rosen, Kristali